Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen

Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen gezocht? Dan zit je hier bij de Boeck Jan aan het juiste adres! De Boeck Jan is uw specialist in renovatie, restyling, verbouw en uitbouw van woningen. Met onze ervaring en nauwe samenwerking met gespecialiseerde vakmensen voeren we de meest uiteenlopende bouwkundige- en onderhoudswerkzaamheden uit. Bij De Boeck Jan kunt u ook terecht voor renovatie van het houtwerk van uw woning zoals sidings en gevelbekleding.

Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen

Een houten gevelbekleding kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Het is dan ook aan u om te bepalen welke uitstraling u uw woning wilt geven.

Wij raden onze klanten aan om wel te kiezen voor een hard exotisch houten bekleding (Afrormosia, Padoek,…), in verband met de levensduur van het materiaal.

 

Waarom houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen is één van de meest traditionele manieren van gevelbekleding in Vlaanderen. Er bestaat een ruim assortiment aan houtsoorten, kleuren en structuren waaruit  kan worden gekozen. Uiteraard werken wij altijd met milieuvriendelijk hout, dat wil zeggen FSC gekeurd hout.

Een houten gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind. Hout is voor deze toepassing het meest gebruikte materiaal. De bekleding is opgebouwd uit geprofileerde, meestal aaneengesloten houten delen, maar ook een open variant van niet-aaneengesloten delen is mogelijk. De delen kunnen allerlei vormen en maten hebben en worden doorgaans horizontaal of verticaal geplaatst. De profielen zijn van diverse houtsoorten te maken en zijn naar wens niet, semi-transparant of dekkend af te werken.

Een houten gevelbekleding is een populaire façade die warmte kan toevoegen aan een gebouw. De betere houtsoorten die hiervoor gebruikt worden zijn Afrormosia, Padouk, Afzelia, Western Red Cedar, Iroko enz.

  • Houten sidings zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen & stijlen zoals planchetten, open blokprofiel,…
  • Alle houtsoorten vergrijzen zonder behandeling na verloop van tijd, maar in het bijzonder Padouk en Afromosia zullen het mooiste verkleuren.
  • Houten sidings  kunnen horizontaal en verticaal geplaatst worden.

 

Wij adviseren, leveren en monteren

Voor gevelbekleding zijn veel houtsoorten te gebruiken. Een aantal criteria spelen bij de keuze hiervan een rol. Bij voorkeur dient de gekozen houtsoort een grote weerstand tegen houtaantasters, ofwel een hoge natuurlijke duurzaamheid te hebben of moet deze echt duurzaam zijn.
Een tweede belangrijk punt is de vormstabiliteit van de houtsoort. Deze dient bij voorkeur vormstabiel te zijn zodat wisselingen in het houtvochtgehalte niet tot overmatige vervormingen leiden.
Uiteraard spelen bij de houtsoortkeuze ook het uiterlijk, de afwerkbaarheid, de leverbaarheid, de beschikbare afmetingen en de prijs een rol.

Over ons

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in schrijn -en daktimmerwerken zowel nieuwbouw als renovatie voor woningen en appartementen. Ook  metaalconstructie (plaatsen van kepers en isolatie tussen de binnendozen), Carports, Overdekte Terrassen, maken en bekleden van oversteken en gevels. Oversteek bekleed met hout of hardschuimplastiek,  oversteek met Consoles in hout, bekleden van gevels in Sidings …

Contacteer ons

Voor Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen  of sidings zit je bij ons goed.

Vraag meer info via onze contactpagina, mails ons: [email protected] of bel 054/34 15 83 – 0476/98 17 90

Bezoek ook eens onze pagina over:

Gevelbekleding – Isolatiewerken – Schrijnwerk – Renovatiewerken

 

Waar werken we?

Houten gevelbekleding Oost-Vlaanderen De Boeck Jan werkt overal in Oost-Vlaanderen, we doen projecten in: Aalst , Aalter, Assenede, Berlare, Beveren, Brakel, Buggenhout, De Pinte, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Gent en Geraardsbergen, voor schoonheidsbehandelingen uit Haaltert, Hamme, Herzele, Horebeke, Kaprijke, Kluisbergen, Knesselare, Kruibeke, Kruishoutem, Laarne, Lebbeke, Lede, Lierde, Lochristi, Lokeren, Lovendegem, Maarkedal, Maldegem, Melle, Merelbeke, Moerbeke-Waas, Nazareth, Nevele, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Laureins, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Martens-Latem, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waarschoot, Waasmunster, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen, Wortegem-Petegem, Zele, Zelzate, Zingem, Zomergem, Zottegem, Zulte tot in Zwalm