de.boeck.jan@telenet.be

De voordelen van een dakkapel

Bent u het zat dat u ruimte verspilt met de lege zolderkamer, maar weet u niet goed wat u met de ruimte moet doen? Wellicht is een dakkapel dan de juiste oplossing voor uw woning. De zolder wordt vaak gebruikt als nutteloze ruimte, bijvoorbeeld voor het bewaren van spullen en dergelijke wat hartstikke zonde is. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in drie varianten: een dakkapel met een plat dak, met een schuin dak en een verhoogde nok.

Meer ruimte komt altijd van pas

Een zolder is heerlijk om te hebben, toch wordt er in veel gevallen geen gebruik van gemaakt. Eén van de oorzaken hiervoor is dat een zolder doorgaans een schuin dak heeft. Het schuine dak beperkt de loopruimte wat het minder toegankelijk maakt. Gelukkig is er de dakkapel, deze kapel zorgt ervoor dat de loopruimte onder het schuine dak verhoogd wordt. Als gevolg lijkt de ruimte in een keer een stuk groter en het maakt het net even makkelijk om te gebruiken. De mogelijkheden om de ruimte te gebruiken zijn eindeloos, bijvoorbeeld als extra slaapkamer, thuiswerkplek of voor vermaak. Trek u even terug om een boek te lezen of speel een spelletje op casino777.be. De mogelijkheden zijn eindeloos dus laat uw creativiteit op de vrije loop en tover deze nutteloze ruimte om tot een kamer waar u graag gebruik van maakt.

Profiteer van een groter gebruiksoppervlakte

Zoals we eerder al bespraken zorgt een dakkapel voor een grotere loopruimte op de zolder. Benut de aanvullende bruikbare oppervlak optimaal en creëer een ruimte die comfortabel aanvoelt. Op deze manier kunt u meer spullen en meubels kwijt. Het kan er zelfs voor zorgen dat een eerder nutteloze ruimte, nu als slaapkamer gebruikt kan worden.

De toevoeging van ramen zorgt voor meer licht

Meer licht kan wonderen doen voor een ruimte. Door het plaatsen van een dakkapel krijgt u meer ramen en tegelijkertijd meer licht. Dit zorgt er tevens weer voor dat de ruimte groter lijkt. Daarnaast zorgen de ramen ervoor dat u meer uitzicht heeft om van te genieten, u kunt ineens veel meer van de omgeving zien. Bovendien hoeft u minder gebruik te maken van verlichting door de extra lichtinval. Dit kan energie besparen wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Meerwaarde voor het huis bij verkoop

Nog een voordeel van een dakkapel is dat het de verkoopwaarde van uw woning verhoogt. Het verhoogt namelijk de beloopbare m2 van uw woning. Dit is een groot voordeel als u van plan bent om uw woning na verloop van tijd te verkopen. Daarbij geeft het een goede indruk als makelaars, taxateurs en kopers zien dat u in het huis geïnvesteerd hebt.

Een dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij

Dakkapellen worden vaak van kunststof gemaakt, het voordeel van dit materiaal is dat het zeer onderhoudsarm is. U hoeft het alleen maar om de zoveel tijd af te nemen met een sopje van warm water en groene zeep. Als u in plaats van een kunststof een houten dakkapel heeft, dan moet het ongeveer elke vijf jaar worden geschilderd. Op deze manier beschermt u het houtwerk tegen de elementen. Ten slotte, kunt u het onderhoud redelijk gemakkelijk zelf verrichten.

Een dakkapel past eigenlijk op elk huis

Vroeger was de keuze in dakkapellen redelijk beperkt, dit is niet meer te vergelijken met het aanbod van tegenwoordig. Dakkapellen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen gevarieerde afmetingen. U kunt een dakkapel laten installeren die naadloos aansluit op de stijl van de rest van uw woning. Bovendien is een dakkapel redelijk snel te realiseren, de uitbreiding kan al binnen een paar weken geproduceerd zijn en het installeren is kost gemiddeld slechts één tot drie dagen.

Comments are closed.