de.boeck.jan@telenet.be

Verschillende soorten daken

West-Vlaanderen zijn de omstandigheden anders dan aan de andere kant van de wereld. Hier hebben ze te maken met verschillende weersomstandigheden en daarbij komt ook nog eens dat het klimaat ieder jaar extremer wordt. Het is daarom verstandig om na te denken over het gebruik van de expertise van een professioneel dakwerk bedrijf. In de regio heb je bijvoorbeeld dakwerken Roeselare die duurzaam en professioneel te werk gaan. Aan wat voor soort daken kun je denken? En wat zijn de voor- en nadelen van dit soort daken? In deze blog ga je hierover lezen.

Het schuine dak

Er zijn verschillende schuine daken, de een ziet er uit als in een klassiek formaat en de ander ziet er meer uit als een soort tent. Wat is het voordeel van het hebben van een schuin dak? In Vlaanderen en omgeving wil het vaak regenen, vooral in de herfst en in de winterperiode hebben we vaak te maken met neerslag. Het is vanzelfsprekend dat een schuin dak dus ideaal is om voor de regen van het dak af te glijden. Mocht je bijvoorbeeld een plat dak hebben, dan is het sneller mogelijk dat de neerslag tot een lekkage leidt. Vooral als er winterse neerslag (zoals sneeuw) wordt verwacht, is het belangrijk dat het gewicht direct van het dak af valt. Daarnaast is het bij een schuin dak aantrekkelijk om zonnepanelen te leggen. De ligging van een zonnepaneel is belangrijk om zo optimaal mogelijk van de zon gebruik te kunnen maken. Helaas is het gebruik van zonnepanelen minder aantrekkelijk bij een plat dak, omdat het kan zorgen voor een lekkage. Maar wat zijn de voordelen?

Het voordeel van een plat dak

Om met de deur in huis te vallen: het platte dak is gewoonweg goedkoper dan andere soorten daken. Het is voor dakwerkers makkelijk te plaatsen, waardoor de tijd die er in geïnvesteerd wordt minder is dan bijvoorbeeld bij een schuin dak. Dit betekent dat er dus minder kosten aan te pas komen. Dit is natuurlijk goed voor je portemonnee. Dus, wil jij momenteel een dak gaan leggen? Kijk dan eerst welk soort dak het beste bij je past.

Comments are closed.